Kinga Kupczyk

Dietetyk Kliniczny

Absolwentka Collegium Medicum UMK w Toruniu. Od ponad 10 lat zajmuje się leczeniem żywieniowym pacjentów niedożywionych  w okresie okołooperacyjnym, pacjentów z chorobami nowotworowymi, chorobami trzustki, wątroby i jelit, a także terapią dietetyczną u pacjentów z zaburzeniami metabolicznymi jak otyłość, cukrzyca, hiperlipidemia.

Szczególnie bliskie jest jej również żywienie dzieci z alergią pokarmową, refluksem żołądkowo-jelitowym, zaparciem. Autorka wielu publikacji i prelekcji dotyczących żywienia. Wykładowca Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, WSG w Bydgoszczy, Collegium Medicum UMK w Toruniu.

Członek POLSPEN (Polskiego Towarzystwa Żywienia Dojelitowego, Pozajelitowego i Metabolizmu). Polski Koordynator światowej akcji NutritionDay. Aktualnie W trakcie  międzynarodowej specjalizacji z żywienia klinicznego LLL (The Life Long Learning programme in Clinical Nutrition and Metabolism) ESPEN (The European Society for Clinical Nutrition and Metabolism).

Certyfikaty

Masz pytania? Napisz do nas